Pansion "Marinko Kozina" - Medjugorje

Home PageO namaSmještaj KontaktiPrijeovzIzletiFoto AlbumO Medjugorju
Pansion "Marinko Kozina" - Medjugorje

O Medjugorju

Župnija je bila ustanovljena leta 1892, kot toliko drugih v Brotnju. Od 24. junija 1981 se je v župniji Medjugorje vse spremenilo. Po pričevanju Vicke Ivanković, Ivanke Ivanković-Elez, Mirjane Dragičević-Soldo, Marije Pavlović-Lunetti, Ivana Dragičevića in Jakova Čole, se jim je vsakodnevno prikazovala Blažena Devica Marija, Kralica Miru. Marija je ves svet pozvala na spreobrnenje, post, molitev in mir. Poleg Lurda in Fatime je Medjugorje danes najbolj poznano Marijino svetišče na svetu. V minulih dvajsetih letih ga je obiskalo okrog 30 milionov romarjev.

Mesta molitve v župniji so cerkev, Crnica (mesto prikazovanja) in Križevac. Ni romarja da ne bi obiskal vsa tri mesta. Glavni molitveni program se začne z rožnim vencem ob 18 uri (ob 17uri v zimskem času) ,nadaljuje se s sv.mašo in zakluči s čaščenjem presvetega oltarskega zakramenta. Romarske skupine iz vsega sveta imajo dnevno mašo v svojem jeziku. Rožni venec se redno moli vsako nedeljo na Crnici ob 16 uri (ob 14 uri v zimskem času, ob petkih pa se na Križevac moli križev pot ob 16 uri (ob 14 v zimskem času).

Župnijska cerkev je bila zgranjena leta 1969. Za njo se nahaja zunanji oltar. Pred cerkvijo je postavljen kip Matere Božje. Tak kip so postavilii tudi na Crnici (mesto prikazovanja) ob 20.obletnici prikazovanj. Medjugorski vsakdanjik: sv.maša, spoved, molitev, počitek... Medjugorje ni nikoli brez molilcev.